In samenwerking met andere CoE’s werken we aan een kennisagenda voor een duurzaam gebouwde omgeving. Een van de projecten is de Green Business Club Den Bosch Spoorzone, die op 19 september van start is gegaan. 

Publicatiedatum
17 oktober 2024

We richten ons op het in kaart brengen van de lokale deelnemers . Dit doen we samen met Avans, Koning Willem I en Arcadis. Een vervolgproject richt zich op het stimuleren van de vorming van een lokale energie-gemeenschap.

Tijdens de kick-off op 19 september hielden wethouder Ralph Geers en Diederik Imfeld een toespraak voor de aanwezigen. Vervolgens presenteerden voorzitter Marc van der Mark, programmamanager Mirjam van Asten en Fridthjof Leerdam, projectleider verduurzaming bij de gemeente, de plannen voor de toekomst.

Nick den Bol gaf een toelichting op het project ‘versneld energiebesparen’, waar de campagne ‘Lichten Uit’ een belangrijk onderdeel van was. Enkele nachtelijke controles toonden hoeveel kantoorpanden nog verlicht waren zonder dat er iemand aanwezig was. De campagne heeft bijgedragen aan bewustwording en inmiddels brandt er in minder kantoren onnodig licht.
Afsluitend gaf Jeroen Dona van Libéma een inspirerende presentatie over de stappen die al zijn gezet om de Brabanthallen te verduurzamen.

 

Nieuwsbrief Green Business Club