Dit project is gericht op de transitie van de lineaire naar een circulaire chemische industrie in West-Noord-Brabant. De projectpartners werken aan de ontwikkeling van geavanceerde chemische recyclingtechnieken, gecombineerd met uitgebreide opleidings- en trainingsprogramma’s, om zo een duurzame toekomst te realiseren.

 

Het project richt zich op het vernieuwen en uitbreiden van onderwijsprogramma’s over chemische recycling op verschillende niveaus, en biedt On-the-Job Training (OJT) voor studenten, werkzoekenden en huidige werknemers. Daarnaast stimuleert het project innovatie door samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen en praktijkgericht onderzoek. Ook wordt ernaar gestreefd om kennis en ervaringen te delen met zowel bedrijven als het brede publiek, om zo het bewustzijn en de acceptatie van chemische recycling te bevorderen.

Kansen en voordelen voor bedrijven, docenten en studenten

C-Recycle biedt bedrijven in de regio bijzondere mogelijkheden. Innovatiemanagers krijgen via samenwerking met toonaangevende kennisinstellingen en toegang tot ultramoderne laboratoria direct inzicht in de nieuwste technologieën. Dit stelt hen in staat om actief deel te nemen aan de ontwikkeling en toepassing van innovatieve chemische recyclingtechnieken, zoals pyrolyse en solvolyse. Daarnaast kunnen bedrijven profiteren van een pool van professionals die zijn opgeleid in de nieuwste methoden, wat de talentontwikkeling binnen de sector versterkt. Deelname aan exclusieve netwerkevenementen en conferenties biedt bedrijven de kans om samen te werken met andere belanghebbenden en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ook biedt het project uitgebreide ondersteuning voor start-ups en ondernemers met innovatieve ideeën, door middel van workshops, pitchcompetities en begeleiding bij het ontwikkelen van bedrijfsplannen.

C-Recycle biedt studenten en docenten tal van mogelijkheden om zich te verdiepen in de toekomst van chemische recycling. Voor studenten is er een vernieuwd curriculum dat de laatste ontwikkelingen omvat, met een sterke nadruk op technologie en duurzaamheid. Via On-the-Job Training (OJT) en deelname aan laboratoriumonderzoek doen studenten waardevolle praktijkervaring op, die hen goed voorbereidt op een carrière in de duurzame chemie. Ook docenten en werkzoekenden kunnen meedoen aan onderzoeksprojecten en deelnemen aan gespecialiseerde workshops en trainingen om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

C-RECYCLE zal een duurzame leerinfrastructuur opbouwen die een leeromgeving biedt voor bachelor- en masterstudenten; workshops voor LLO (leven lang leren) en ondersteuning voor start-ups. Het doel is bij te dragen aan een flexibele en veerkrachtige arbeidsmarkt in West-Noord-Brabant door een inclusieve en gemeenschapsgerichte aanpak.

We nodigen bedrijven, studenten, docenten en andere geïnteresseerden uit om deel te nemen aan C-Recycle. Samen kunnen we bijdragen aan een duurzame toekomst en de chemische industrie transformeren. Geïnteresseerden nemen daarvoor contact op met Jappe de Best. Voor vragen over verdien-, business-, en financieringsmodellen kun je contact opnemen met Marleen Janssen Groesbeek.

Partners

Avans Hogeschool | Corsair Europe Holding B.V. | NPSP B.V. | Technische Universiteit Eindhoven | Green Chemistry Campus B.V. | Hogeschool Rotterdam | Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) | Agricon Nederland B.V. | Teqtix Phenolic Solutions B.V.

 

C-RECYCLE wordt medegefinancierd door de Europese Unie, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, uit het Just Transition Fund.